Wissam Al Majd, Afro-Arap Oturarak Voleybol Şampiyonası’nın açılışını kazandı

Wissam Al Majd, Afro-Arap Oturarak Voleybol Şampiyonası’nın açılışını kazandı

Iraklı Wissam Al Majd, 28 Şubat – 3 Mart tarihleri ​​arasında Kahire Uluslararası Stadyumu’nda düzenlenen açılış Afro-Arap Oturmalı Voleybol Kulüpler Şampiyonası’nda Libyalı Al-Mustaqbal Beni Ghazi’ye karşı dört setlik bir zafer elde etti.

Üçüncülük maçında Suudi Arabistanlı Riyad, Mısır’ın Doğu Şirketi’ne karşı düz setlerde zafer kazanırken, yurttaşlar Al-Madinah Al-Munawara, S Salawia’yı beş setlik bir karşılaşmada mağlup ederek beşinci sırayı aldı. Bu arada Ruanda’nın Gisagara takımı, Cezayir’den Mohamed Boudiaf’ı kesin bir galibiyetle yenerek yedinci sırayı aldı.

Mısır Gençlik ve Spor Bakanı Ashraf Sobhi’nin himayesinde düzenlenen turnuvaya, Irak, Fas, Ruanda, Nijerya ve Mısır’dan kulüpleri temsil eden 12 takım katıldı ve her ülke birer takımla mücadele etti. Cezayir ve Suudi Arabistan ikişer, Libya ise üç ekiple sahaya çıktı.

Arap ParaVolley Komitesi Başkanı Fahd Nayef Al-Faqir, turnuvaya sponsor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür etkinliklerin sporun tanıtılması açısından önemli olduğunu vurguladı.

“Tüm bu oyuncuların ve takımların sadece Arap ülkelerinden değil, Afrika ülkelerinden de bir araya gelip rekabet etme şansına sahip olduğunu görmekten çok mutluyum. Al-Faqir, deneyim alışverişinde bulunmak ve engelliliğin üstesinden gelme ve hayattan keyif alma konusunda bize örnek ve model sağlamak için kendilerine meydan okuyan kahramanların hayatlarında iş yaratmak için iyi bir şans” dedi.

Ayrıca Suudi Arabistan’ın gelecek yıl turnuvanın ikincisine ev sahipliği yapacağını ve oturarak voleybol oyuncularına rekabet etme ve yeteneklerini sergileme fırsatı sunmayı yıllık bir etkinlik haline getirmeyi hedeflediklerini duyurdu.

Dünya ParaVolley Başkanı Lori Okimura, Al-Faqir’in daveti için minnettarlığını ifade ederek şunları söyledi: “Oturarak voleybolun geliştiği tarihi ve güzel Mısır ülkesinde burada olmak harika. Al-Faqir gibi engellilerin yararına çalışan insanları görmek de çok güzel. Bu çok güzel bir etkinlik ve bunun bir parçası olduğum için mutluyum” dedi.

Turnuvada şampiyonanın yanı sıra Okimura’nın da katıldığı, oyuncular, antrenörler ve hakemlerle etkileşim kurma fırsatı sağlayan bir antrenörlük semineri de yer aldı.

Turnuvada dereceye girenlere şampiyonlara 150 bin lira, ikincilere 100 bin lira, üçüncü ve dördüncülere ise 50 bin lira olmak üzere para ödülü verildi.

Bireysel ödüller ayrıca Eastern Tobacco’dan Kamel Hussein Abdel-Azim’e en iyi alıcı olarak, Wissam Al Majd’dan Fouad Abdel-Karim’e en iyi smaçör olarak ve Al-Mustaqbal Beni Ghazi’den Muhammad Al-Hanawi’ye en iyi smaçör olarak takdim edildi. Riyad’dan Muhammad Al-Qatahni ve Hisham Salah Al-Din sırasıyla en iyi blokçu ve en iyi servis atan oyuncu ödüllerini alırken, Wissam Al-Majd’dan Muhammad Idan da en iyi libero ödülüne layık görüldü. Turnuvanın en iyi oyuncusu Riyadlı Musa Saad oldu.

Kaynak: Ahram Çevrimiçi | Abir Anwer

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir