Taşıyıcı ve Çalkalayıcı | Ramezan Zandi Nezami (IRI)

Taşıyıcı ve Çalkalayıcı |  Ramezan Zandi Nezami (IRI)

Açıkça Dünya ParaVolley Taşıyıcısı ve Sarsıcısı olarak öne çıkacak kişilerin aday gösterilmesini istiyoruz ve burada vurgulanan oyuncu için çok sayıda e-posta aldık. Daha çok “Mohsen” olarak bilinen Ramezan Zandi Nezami, IR İran’da doğdu ve Türkiye’deki engelliler arasında oturarak voleybol oynamaya başlayınca 2009 yılında Türkiye’ye yerleşti. Daha sonra 2011 yılında onun desteğiyle ilk kez Türk milli takımı oluşturuldu ve İsfahan’da uluslararası yarışmalara katıldı. Sahada olduğu kadar saha dışında da aktif olan oyuncu, 2017 yılında Türkiye liginin en değerli oyuncusu seçildi. Oyunu büyütmek için elinden geleni yapan gerçek bir hareket ettirici ve sarsıcı.


1 – Oturarak Voleybol’a nasıl dahil oldunuz?

1992 yılından bu yana Tahran (İRAN) takımında oturarak voleybolla ilgileniyorum. İran Oturarak Voleybol Ligi’nde bir oyuncu olarak, 1992-1998 yılları arasında 6 İran şampiyonluğu kazanan birçok farklı oyuncuyla oynadım.

2 – Sporumuzu daha da geliştirmek için sizi her gün motive eden şey nedir?

Ben de engelli olduğum için güzel bir spor olan oturarak voleybolu seviyorum çünkü bunu yaparken ya da öğretirken vücudumda çok güzel ve eşsiz bir duygu hissediyorum.

3 – Oturarak Voleybolda bugüne kadarki en büyük başarınız neydi?

Son zamanlarda Türkiye’de bu sporu oynuyorum ve ilerletiyorum. Türk erkek milli voleybol takımıyla 2022 yılında Avrupa Gümüş Ligi’nde ikincilik elde etmek ve Türk milli takımının başantrenörü olarak Avrupa Altın Ligi’ne yükselmek gerçekten önemli bir gelişmeydi. Saha dışında Türkçe dilinde ilk oturarak voleybol antrenman kitabını yazmaktan ve yeni memleketimde sporun geliştiğini görmekten büyük gurur duyuyorum.

4 – Oturarak Voleybolu birine 12 veya daha az kelimeyle nasıl anlatırsınız?

Bedensel engelliler için en eğlenceli ve en ucuz spor.

5 – Oturarak Voleybolu 10 yıl sonra nerede/nasıl görüyorsunuz?

Doğru planlama ve yeni antrenmanlarla bu sporun beş kıtaya yaygınlaştırılmasıyla oturarak voleybolun 2032 Paralimpik Oyunları’nın en popüler sporu olacağını umuyorum.


‘Movers & Shakers’ girişimi dünya çapında Oturarak Voleybolu geliştirenlerin daha fazla tanınmasını amaçlıyor.

Bu kişi, sporu tanıtmakta başarılı olmuş, başarılı bir yarışma düzenlemiş, yeni bir kulüp/etkinlik başlatmış, farkındalığı artırmak için etkinlikler düzenlemiş, sporun daha büyük yararı için insanları etkilemiş veya yukarıdakilerin bir kombinasyonunu gerçekleştirmiş olsun, sporda çalışan herkes olabilir. .

E-posta yoluyla vurgulanmayı hak eden birini tanıyorsanız lütfen bize bildirin.
[email protected] aşağıdakilerle birlikte:

  • Ad Soyad
  • e-posta adresi
  • Ağırlıklı olarak çalıştıkları ülke
  • Bunları neden öne sürdüğünüze dair kısa bir gerekçe

Onların hikayeleri aynı zamanda diğerlerine de onların iyi uygulamalarından öğrenme ve kendi alanlarında işe yarayan şeyleri daha büyük fayda için kullanma şansı sunacaktır. Bu, oturarak voleybol sporunu teşvik eden ve geliştirenleri takdir etme şansınızdır. Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz.


Önceki Taşıyıcı ve Çalkalayıcılar:

Peter Karreman (Hollanda)

Robinson Tunwesigye (UGA)

Olga ve Oleg (ISR)

Isabelle Collot (FRA)

Daniel Lopez (ESP)

Anton Raimondo (RSA)

Nello Calleja (MLT)

Richard Stacey-Chapman (Büyük Britanya)

Robert Grylak (GER)

Elliot Blake (ABD)

Stephane Girodat (FRA)

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir