Taşıyıcı ve Çalkalayıcı | Isabelle Collot (FRA) > Dünya ParaVolleyWorld ParaVolley

Taşıyıcı ve Çalkalayıcı |  Isabelle Collot (FRA) > Dünya ParaVolleyWorld ParaVolley

Fransa’da büyüdükten sonra, Isabelle Collot her zaman bir Voleybolcuydu. Bu, Ulusal Voleybol Ligi’nde oynadığı gibi Büyük Britanya’ya taşındığında da devam etti. İngiliz takımları 2012’de kendi evlerinde oynadıkları Oyunlara hazırlanırken Oturarak Voleybol’u burada keşfetti. CEV’de rol almak için Lüksemburg’a taşındıktan sonra, sporu komşu ülkesinde kurmaya odaklandı. Isabelle şu anda ParaVolley Europe yönetim kurulunda iletişimden sorumlu ve FFVolley yönetim kurulunda Fransa kendi sahasındaki maçlara hazırlanırken – Isabelle’in üçüncü Paralimpik Oyunları olacak – “Volley assis”ten sorumlu.

Mover & Shaker serimizin son sayısında, düşüncelerini ve deneyimlerini derinlemesine incelemek için ona standart beş sorumuzu sorduk.


1 – Oturarak Voleybola nasıl dahil oldunuz?

2009 yılında Oturan Voleybol Kupası finallerine katıldım ve sporu keşfettim. Sakatlığı olan ayakta duran bir oyuncu olarak, oturarak da olsa voleybol oynamaya devam edebildiğim için heyecanlıydım.

2 – Sporumuzu daha da geliştirmek için sizi her gün motive eden şey nedir?

Disiplinin sağlıklı veya engelli olmanızdan bağımsız olarak herkes tarafından oynanabilmesi ve fiziksel olarak yaralanan kişilerin spor/oturma voleybolu uygulaması yoluyla kendilerini yeniden inşa etmelerine olanak sağlaması.

3 – Oturarak Voleybolda bugüne kadarki en büyük başarınız ne oldu?

Fransa’da oturarak voleybolun 2017’de resmi olarak sıfırdan başlayıp yan yana koşan iki ulusal yarışmaya (gelişmeyi amaçlayan 4×4 Challenge ve performansa yönelik 6×6 Şampiyonası) uygulanmasına yardımcı olun ve ayrıca Fransız topraklarında üç yıl boyunca uluslararası yarışmalar düzenleyin koşma

4 – Oturarak Voleybolu birine 12 veya daha az kelimeyle nasıl anlatırsınız?

Poponda eğlence!

5 – Oturarak Voleybolu 10 yıl sonra nerede/nasıl görüyorsunuz?

İdeal olarak, oturarak voleybolun Ulusal Federasyonlarda diğer voleybol disiplinleriyle (salon, plaj ve kar) aynı seviyede tamamen entegre olduğunu görmek isterim.


‘Movers & Shakers’ girişimi, dünya çapında Oturarak Voleybol geliştirenleri daha fazla takdir etmeyi amaçlıyor.

İster sporu tanıtmada başarılı olmuş, ister başarılı bir yarışma yürütmüş, ister yeni bir kulüp/aktivite başlatmış, farkındalığı artırmak için etkinlikler organize etmiş, sporun daha fazla yararı için insanları etkilemiş veya yukarıdakilerin bir kombinasyonu olsun, sporda çalışan herkes olabilir. .

E-posta ile vurgulanmayı hak eden birini tanıyorsanız lütfen bize bildirin. [email protected] ile aşağıdakiler:

  • Ad Soyad
  • e-posta adresi
  • Ağırlıklı olarak çalıştıkları ülke
  • Bunları neden öne sürdüğünüze dair kısa bir gerekçe

Onların hikayesi aynı zamanda diğerlerine de onların iyi uygulamalarından ders alma ve kendi alanlarında işe yarayanları daha da fazla fayda için kullanma şansı sunacak. Bu, oturarak voleybol sporunu geliştiren ve geliştirenleri takdir etme şansınız. Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz.


Önceki Taşıyıcılar ve Çalkalayıcılar:

Daniel Lopez (ESP)

Anton Raimondo (RSA)

Nello Calleja (MLT)

Richard Stacey-Chapman (GBR)

Robert Grylak (ALMAN)

Elliot Blake (ABD)

Stephane Girodat (FRA)

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir