Robust Šempeter arka arkaya Kadınlar EuroLeague şampiyonluklarını kazandı > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Robust Šempeter arka arkaya Kadınlar EuroLeague şampiyonluklarını kazandı > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Slovenyalı Robust Šempeter, finalde Kiev Ukrayna’yı 3-1 (22-25, 25-18, 25-18, 25-15) yenerek Pazar günü Kadınlar EuroLeague’in ilk arka arkaya şampiyonu oldu. Pazar günü Polonya’nın Myslowice kentindeki Mosir Spor Salonu. İtalyan Dream Volley Pisa, Macar Mozdulj Mozgás Sport’u 3-0 (25-16, 25-15, 25-18) yenerek bronz madalya kazandı.

Robust Šempeter turnuvadaki namağlup serisini altı galibiyetle tamamlayarak üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanırken, Kiev Ukrayna 4-2’lik bir rekorla bitirdi ve her iki mağlubiyet de savunan şampiyonlara gitti.

Kiev, açılış setindeki kritik anların bazılarında 15-13 öne geçtiğinde galip geldi. Ukrayna ekibi, son şampiyona sette geri dönüş yapmasına izin vermeyerek seti 25-22 lehine kapattı.

Slovenler ikinci sette 6-2’lik bir seri ile karşılık verdi, ancak Ukraynalılar 17-15’te farkı iki işarete indirdi. Ancak Robust Šempeter liderliği korumayı başardı ve ikinci seti galibiyetle eşitledi.

Her iki taraf da üçüncü sete başlamak için büyük bir direnç gösterdi ve sonuçta 8’lik bir eşitlikle sonuçlandı, ancak daha sonra Sloven tarafı ivme kazandı ve seti 25-18 aldı.

Kiev dördüncü turda iyi bir başlangıç ​​yaptı, ancak Šempeter Robust 25-15’te maç galibiyetini garantilemek için ritmini geri aldı.

Turnuvada MVP ödüllerini kazanan Lena Gabršček finalde Šempeter Robust adına 24 sayı ile en çok gol atan oyuncu olurken, Kiev Ukraynalı Oleksandra Podliesna 19 sayı üretti.

Bronz madalya maçında Dream Volley Pisa ve Mozdulj Mozgás Sport, 10-all ve 13-all skorları ile yoğun bir ilk set oynadılar. Ancak İtalyanların müthiş hücum oyunuyla defansı kıran İtalyanlar ilk seti 25-16 kazandı.

İtalyanlar asla arkalarına bakmadılar ve sonraki iki kareyi 25-16 ve 25-18 kazanmak ve bronz madalyayı garantilemek için yollarına devam ettiler.

Sara Cirelli, Dream Volley Pisa adına 21 sayı atarak, kaybettiği çabayla 13 sayı atan rakibi Viktoria Werkman’ı geride bıraktı.

Polonyalı Para Volley Silesia, Bosna-Hersek’ten KSO Bosna Zenica’yı 3-0 (25-20, 25-12, 25-19) yenerek beşinci oldu.

Son Puan Durumu

  1. Sağlam Sempeter (SLO)
  2. Kiev Ukrayna (UKR)
  3. Rüya Voleybolu Pisa (ITA)
  4. Mozdulj Mozgás. Spor. (HUN)
  5. Para Volley Silesia (POL)
  6. KSO “Bosna” Zenica (BIH)
Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir