Paris 2024 Paralimpik Oyunları Eleme Süreci Açıklaması – 31 Ekim 2023 > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Paris 2024 Paralimpik Oyunları Eleme Süreci Açıklaması – 31 Ekim 2023 > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Dünya ParaVolley Spor Departmanı, çeşitli paydaşlardan gelen girdileri takiben, ParaVolley Afrika Bölge Şampiyonası’ndaki gecikmenin etkisi ve Paris 2024 Eleme süreci üzerindeki etkisi ile ilgili aşağıdaki açıklamayı hazırladı. Bu, Dünya Kupası’na katılanlar da dahil olmak üzere birçok ülke için önemli bir bilgidir.


2023 ParaVolley Afrika Bölge Şampiyonası’ndaki gecikmenin bir sonucu olarak, Paris 2024 Paralimpik Oyunları eleme sürecine ilişkin bu açıklamayı yayınlıyoruz.

İlke 1: Paralimpik Oyunlarına katılan sekiz (8) takım için eleme sürecinde Ev Sahibine bir (1) pozisyon, 2022 Dünya Şampiyonası galibine bir (1) pozisyon, kazanana dört (4) pozisyon veya 2023 Bölge Şampiyonası’nın her birinden en yüksek kalifiye olmayan takım, 2023 Dünya Kupası’nın kazananı veya en yüksek sıradaki kalifiye olmayan takıma bir (1) sıra ve 2024 Final Eleme etkinliğinin galibine bir (1) sıra.

İlke 2: Yeterlilik süreci yukarıdaki olay sırasını takip etmelidir.

İlke 3: Final Elemelerine katılan takımlar, Bölgeye bakılmaksızın, henüz kalifiye olmamış en üst sıradaki takımlar olacaktır.

World ParaVolley, 2023 PVA Bölge Şampiyonası’nın 2023 Dünya Kupası’nı takip edecek hareketinin yukarıda açıklandığı gibi eleme sürecinin bütünlüğünü bozduğunu kabul ediyor.

Sonuç olarak World ParaVolley şunu belirledi:

  1. Dünya Kupası’ndan Paralimpik Oyunlarına katılmaya hak kazanan takımların (Erkek ve Kadın) aday gösterilmesi PVA Bölge Şampiyonasının tamamlanmasına kadar ertelenecektir.
  2. PVA Bölge Şampiyonası’nın Şubat 2024’te tamamlanmasının ardından PVA Bölgesi’ne tahsis edilen pozisyon belirlenecek.
  3. PVA pozisyonunun tahsis edilmesinin ardından Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanan takım resmi olarak belirlenecek.

Final Eleme etkinliği Nisan 2024’te Çin’de gerçekleştirilecek. Final Eleme etkinliğine katılan takımlar için ilkeler şöyle:

  1. Etkinlik sekiz (8) takımın davet edildiği bir etkinlik olacaktır.
  2. Davet edilen takımlar, Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından Dünya Sıralamasına göre en üst sıralarda yer alan, kalifiye olmayan takımlar olacaktır.

Daha fazla açıklama için lütfen Spor Departmanı ile iletişime geçin – [email protected]

Dr Stephen Giugni OAM
WPV Spor Direktörü

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir