‘Paralimpiyat tadında’ Bronz Lig için beş kişi sırada

‘Paralimpiyat tadında’ Bronz Lig için beş kişi sırada

Caen, Fransa, 30 Kasım 2023 – Normandiya’nın Fatih William’ın şöhretiyle anılan bu tarihi şehrinde, Cuma günkü 2023 Oturarak Voleybol Erkekler Avrupa Bronz Milletler Ligi öncesinde beş takım başlangıç ​​çizgisinde.

Fransa, Gürcistan ve Hollanda’ya ev sahipliği yapan Estonya, Cuma ve Cumartesi günleri tek havuzda iki turlu maçlarla başlayan ve ardından Pazar sabahı madalya maçlarıyla devam eden bu üç günlük etkinlikte savunma şampiyonları Çekya’ya meydan okuyor.

Fransa’nın ev sahipliği yaptığı hafta sonunun gidişatını belirlemek için Perşembe akşamı Caen’in yepyeni Palais des Sports’unda (gerçi asıl Bronz Lig maçları Cuma gününden itibaren bitişikteki eski salonda oynanacak) birkaç yüz taraftardan oluşan müthiş bir kalabalık toplandı. Çekya gösteri maçında.

Fransa ilk sette kaçtı ve ikinci sette çok geriden gelerek iki set puanının ardından liderliğini sürdürdü. Maç, skordan bağımsız olarak üç setin ardından sona eren Çekya, 2-1’lik skorla (25-27, 26-24, 23-25) birini geri çekti.

Bronz Lig, Paris 2024 Paralimpik Oyunları için resmi olmayan bir test etkinliğidir ve ev sahiplerine hem organizasyonel açıdan hem de gelecek yılki Oyunlarda Fransa’yı temsil edecek gerçek Milli Takım üzerinde ince ayar yapma şansı verir.

Çekya, turnuvanın 2021’de başlamasından bu yana Bronz Lig’in daha önceki her iki edisyonunu da kazandı ve bu yıl hat-trick yapmayı kesinlikle istiyor. Şu ana kadar üç edisyonun ev sahipliğini Fransa üstlendi (ilk ikisi Caen’e taşınmadan önce Lyon’daydı).

Fransa, beş katılımcı arasında Bronz Lig’in önceki edisyonlarında madalya toplayan tek ülke olurken, geri kalan üç takımdan yalnızca Estonya hem 2021 hem de 2022’ye katıldı.

Hollanda, geçmiş yıllardaki büyük Hollanda üstünlüğünü kademeli olarak yeniden inşa etmeye çalışırken, bu özel yarışmada ilk kez sahneye çıkıyor.

Ve Gürcistan, tüm ParaVolley Avrupa etkinliklerinde üçüncü kez bir Milli Takımla mücadele ediyor (Avrupa Şampiyonası’nda 2017’de 13. ve 2021’de 14. olmasının ardından).

Caen Voleybol Kulübü Başkanı ve Yerel Organizasyon Komitesi başkanı Lionel Billard’ın yarışmaya katılan tüm ülkeleri selamladığı ve Caen Belediye Başkanı Joel Bruneau’nun Bronz Lig’in Paralimpik oyunların tadına varacağı yönündeki yorumunu ilettiği gösteri maçının ardından kısa bir Açılış Töreni düzenlendi.

Kuruluşun temsilcisi Isabelle Collot, ParaVolley Avrupa adına, yerel organizatörler ve gönüllüler de dahil olmak üzere projenin kurulumunda emeği geçen herkese teşekkür ederken, bunun harika bir etkinlik olacağından emin olduğunu ifade etti.

Yarışma Cuma sabahı, Cumartesi akşamı bilardo oyunuyla ve Pazar sabahı yapılması planlanan madalya maçlarıyla başlayacak. Bronz Lig’in bu üçüncü edisyonunda ilk kez, iki turlu bilardo oyununun ardından gerçek bir final yer alıyor.

Kaynak: ParaVolley Avrupa

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir