LA28 spor programında yer alacak oturarak voleybol > World ParaVolleyWorld ParaVolley

LA28 spor programında yer alacak oturarak voleybol > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Kapsamlı bir Uluslararası Federasyon başvuru ve inceleme sürecinin ardından, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Yönetim Kurulu, LA28 Paralimpik Oyunlarına dahil edilmek üzere 22 sporu onayladı.

Oturarak voleybol, para okçuluk, para badminton, kör futbol, ​​boccia, para kano, para bisiklet, para binicilik, gol topu, para judo ile birlikte 30 Ocak Pazartesi günü IPC tarafından onaylanan LA28 spor programında yer alan 22 spor arasında yer alıyor. , para kaldırma, paraşütle kürek çekme, atıcılık para sporu, para yüzme, para masa tenisi, para taekwondo, tekerlekli sandalye basketbolu, tekerlekli sandalye eskrim, tekerlekli sandalye ragbi ve tekerlekli sandalye tenisi.

IPC El Kitabı uyarınca, ilgili Oyunların Organizasyon Komitesi, IPC Yönetim Kurulunun mutlak takdirine bağlı olarak dahil edilmek üzere, IPC’ye yeni spor dallarında bir veya daha fazla ek etkinlik önerebilir.

Uluslararası Federasyon başvuru sürecinin bir parçası olarak, rekor sayıda 33 Para sporu, LA28 Paralimpik Oyunlarına dahil edilmek üzere IPC’ye başvuruda bulundu. Tam değerlendirmenin ardından IPC, LA28’e Paralimpik Oyunlarında daha önce yer verilmeyen sporlar olan Paraşütle tırmanma veya Paraşütle sörf yapma potansiyelini keşfetme fırsatı verdi. LA28 herhangi bir sporu değerlendirmeye alırsa, nihai karar IPC Yönetim Kurulu tarafından 2023’ün sonuna kadar verilecek.

Erkekler oturarak voleybol müsabakası, 1980’deki ilk çıkışından bu yana son 11 Paralimpik Oyunun her birinde yer aldı ve ayrıca Paris 2024 (12.) ve LA28’de (13.) yer alırken, bayanlar müsabakası 2004’ten bu yana beş kez üst üste yer aldı ve sırasıyla altıncı ve yedinci kez Paris ve Los Angeles’ta sahneye çıkacak.

Disiplin, tanıtılmasından bu yana büyüdü ve 80’den fazla ülkede 15.000 sporcu topladı. Tokyo 2020’de sekiz kadın takımı ve sekiz erkek takımında yarışan toplam 188 sporcu vardı.

İran erkek takımı, yedi altın ve iki gümüş madalya dahil olmak üzere sekiz madalya kazandı – herhangi bir NPC tarafından en fazla olanı.

Amerika Birleşik Devletleri kadın takımı, Paralimpik Oyunları’nda beş kez madalya maçına çıktı ve bu, disiplinin her getirildiği zamandı. Takım ilk kez Rio 2016’da altın madalya kazandı ve Tokyo 2020’de arka arkaya altın madalya kazandı.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir