İran, Asya Bölge Şampiyonası’nda unvanını koruyor > Dünya ParaVolleyWorld ParaVolley

İran, Asya Bölge Şampiyonası’nda unvanını koruyor > Dünya ParaVolleyWorld ParaVolley

Astana, Kazakistan, 8 Temmuz 2023 – Ünvan sahipleri İran, Cumartesi günü ev sahibi Kazakistan’ı 3-0 yenerek (25-21, 25-14, 25-17) erkekler müsabakasında 2023 WPV Oturarak Voleybol Asya Bölgesi Şampiyonası kupasını aldı. Jekpe -Jek Spor Merkezi.

İran daha önce yaklaşan Paralimpik Oyunlarına katılmaya hak kazandığından, Asya Bölge Şampiyonası’nın kalifiye olmayan en yüksek takımı olan Kazakistan, şimdi Paris 2024 biletini onayladı.

Aynı eşleşme, Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen 2017 Asya Bölgesi finalinin finalinde de karşılaştı ve burada İran benzer şekilde 3-0 galibiyetle podyumun zirvesine ulaştı.

İran, açılış setinde liderliğini kurarak unvanı koruma arayışlarında istekli görünüyordu. Ev sahipleri de kalabalığa bir Asya unvanı hediye etmeye aynı derecede istekliydi. Rakiplerinin temposunda oynayabileceklerini gösteriyorlar. İran daha sonra güçlü bir 25-21’e hücum ederek rakiplerinden herhangi bir geri dönüş girişimini dağıttı.

Bir sonraki sette İran onların lehine oynadı. Servislerini ve saldırılarını daha hassas bir şekilde gerçekleştirdiler ve daha sert savunma yaptılar. İkinci sette 25-14 galip gelmek için rakiplerin attığı kritik sayılardan kendilerini koruyan oldukça büyük bir galibiyete güvendiler.

6-0 öne geçen İran üçüncü sette de üstünlüğünü sürdürdü. Durumu tersine çevirmek isteyen Kazak ekibi, farkı 16-18’e getirdi. İran, güvenlerinden yararlanmak için her türlü çabayı gösterdi ve maçı düz setler halinde mühürlemek için bir skor serisini ateşledi.

İran teknik direktörü Hadi Rezaei, Asya şampiyonlukları, Dünya Şampiyonaları ve Paralimpik madalyaları dahil olmak üzere birden fazla defneye sahip olsa bile, programının ortaya koyduğu şeyi durdurmanın bir anlamı yok.

“Aslında daha başlamadık bile. Her maç, bir sonraki bölüm için takımımızın sadece başlangıcıdır. Bu şampiyonada en deneyimli beş sporcumuzu getirmedik. Hangzhou’daki Asya Para Oyunlarında başka bir oyuncu kombinasyonumuz olacak” dedi.

Rezaei, “Kısa vadeli hedefimiz Hangzhou 2023, orta vadeli hedefimiz Paris 2024 ve uzun vadeli hedefimizi Los Angeles 2028 Paralimpik Oyunları’na kadar götürmeyi umuyoruz” diye ekledi.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir