Hayatımızın kahramanları olmalıyız > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Hayatımızın kahramanları olmalıyız > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Morteza Mehrzadselakjani, Saraybosna 2022 altın madalya maçında görev yapıyor

Saraybosna, Bosna-Hersek, 11 Kasım 2022 – Dünyanın en uzun ikinci adamı olan İranlı Morteza Mehrzadselakjani, gittiği her yerde dikkatleri üzerine çekerken, 35 yaşındaki oturan voleybolcu utangaç ve alçakgönüllü olmayı sürdürüyor.

“Oyuna özel katılımımın diğer oturan voleybol sporcularına ilham verip vermeyeceğinden emin değilim, ancak gördüğüm şey, bu sporun engelli insanlara adanmış olduğu. Mehrzad, “Onları toplumdaki izolasyonlarından çıkarıp sporda aktif olabileceklerini kanıtlıyor” dedi.

“Birine mesaj gönderecek kadar önemli bir insan değilim ama söyleyebileceğim tek şey, hepimizin hayatımızın kahramanları veya dünya şampiyonları olmamız gerektiği. Ve eğer değişim istiyorsak, içeriden başlamalıyız.”

Mehrzad, Rio 2016 ve Tokyo 2020’de üst üste iki altın madalya kazandı ve ilk olarak Arnhem 2018’de dünya şampiyonluğunu kazandı. Saraybosna’da düzenlenen 2022 Dünya ParaVolley Oturarak Voleybol Dünya Şampiyonasında Mehrzad ve takım arkadaşları bir şampiyonluk daha elde etti.

İkinci kez Dünya Şampiyonasına katıldım ve çok şükür tekrar kazandık” dedi.

“İranlı erkekler oturarak voleybol her zaman güçlü bir takım olmuştur. Sahip olduğumuz tüm başarıların arasında aradığımız şey, bu başarıları daha fazla dünya şampiyonluğu ve Paralimpik madalya kazanarak sürdürmektir. Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz” dedi.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir