Erkeklerde Mısır, Irak’ı mağlup etti

Erkeklerde Mısır, Irak’ı mağlup etti

2023 WPV Oturarak Voleybol Dünya Kupası Pazar günü Mısır’ın Kahire kentinde oynanan bir maçla başladı. Etkinlik, erkekler yarışmasının ilk maçında ev sahibi Mısır’ın Irak ile karşılaşmasından önce düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Mısır, Dünya Kupası hedefine Irak’ı 3-0 (25-17, 25-11, 25-23) yenerek başlayarak ev sahibi taraftarını sevindirdi.

12 Kasım Pazar günü A Grubu’nda Irak, yerel saatle 10.00’da Afrika ekibi Ruanda ile karşılaşacak, ardından B Grubu’nda Japonya ile Cezayir 11.30’da karşılaşacak. Bir sonraki maç C Grubu’nda oynanacak. 13:30’da iki Asya tarafı, Çin ve Hindistan karşı karşıya gelecek ve D Grubu’nda iki maç olacak; Almanya saat 15:00’te İngiltere ile, Ukrayna ise saat 17:00’de Fransa ile karşılaşacak.

Bayanlar turnuvası Pazar günü saat 10.30’da Çin-Moğolistan maçıyla başlayacak, ardından saat 12.00’de E Grubu’nda Ruanda-Almanya karşılaşmasıyla başlayacak. Dünya şampiyonlarının oynayacağı F Grubu maçları ise saat 14.00’te başlayacak. Brezilya, Avrupa kadrosunda Hollanda ile karşı karşıya gelecek ve ardından Avrupa’nın devleri Slovenya ile Ukrayna arasındaki karşılaşma saat 15.30’da oynanacak. Final maçı ise saat 17.30’da Moğolistan ile Ruanda arasında oynanacak.

Dünya Kupası, Paris 2024 Paralimpik elemelerinde, kazanan veya turnuvanın en yüksek sıradaki kalifiye olmayan takımı için cinsiyet başına bir yer mevcuttur.

Şu ana kadar on takım Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazandı; bunların arasında ev sahibi Fransa (E ve B), dünya şampiyonu İran (M) ve Brezilya (K), Asya şampiyonu Kazakistan (M) ve Çin (K), Avrupa şampiyonu Bosna ve Hersek (M) ve İtalya (K), Pan Amerika şampiyonu Brezilya (M) ve ABD (K).

Dünya Kupası Bilgileri

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir