Brezilya’nın altına giden yolda sihir yok

Brezilya’nın altına giden yolda sihir yok

Brezilya bayan oturma voleybol takımı, altın madalya kazanma kararlılığıyla Paris 2024’e hazırlanıyor. World ParaVolley, bu sezonun en büyük etkinliğine yönelik hazırlıkları ve zihniyetleri hakkında içeriden bilgi almak için baş antrenör antrenör Fernando Guimaraes ile görüşme ayrıcalığına sahip oldu.

Teknik direktör Guimaraes, “Kendimizi mümkün olan en iyi şekilde hazırlıyoruz” dedi.

Başarının reçetesi haftalarca süren yoğun antrenmanları, stratejik değişimleri ve birinci sınıf rakiplerle yüzleşmeyi içeriyor.

“Dünyanın en iyi takımlarına karşı rekabet etmek için takaslara katılacağız ve şampiyonalara katılacağız” diye ekledi.

Takımın 2022’de Saraybosna’da dünya şampiyonluğunu kazanmasından bu yana geçirdiği yolculuğu anlatan Guimaraes, sporun gelişen doğasının farkındaydı.

“Mısır’daki Dünya Kupası bize, bizimkinden daha fazla takımın hazır olduğunu gösterdi” diye itiraf etti ancak takımının potansiyelinin sınır tanımadığı ve Paris’ten önce büyüme potansiyeline sahip olduğu konusunda kararlı.

Altına giden yolun kararlılık ve çaba gerektirdiğini vurgulayarak, “Daha olgunuz ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

“Şampiyon olmak zaten zor ama şampiyon olarak kalmak daha da zor.”

Guimaraes, Tokyo 2020’deki bronz madalyadan dünya şampiyonu olmaya kadar, takımın Paris 2024’te altın madalya kazanabilmesi için nasıl bir zihniyete sahip olması gerektiğini belirtti.

“Büyü yok” diye ilan etti. “Şampiyonlar sıkı çalışmayla, sayısız engelin azimle aşılmasıyla elde edilir. Çok fazla inançla ve biraz mücadeleyle gökyüzüne bakmanın hiçbir anlamı yok. Diğer takımlardan daha çok çalışmalı ve daha fazla çaba göstermeliyiz ve bunu hayattaki her şeyden daha çok istemeliyiz.”

Brezilya sporunda önemli bir isim olan kardeşi Jose Roberto Guimaraes’in şanlı ayak izlerini takip ederek kendi yolunu çizdi. Soyadları benzerliği yansıtıyor olsa da, oturarak voleyboldaki yolculuğu, kendi çabalarıyla benzersiz bir şekilde hazırlandı.

“Fizyoterapi diplomam var ve Brezilya’daki en yüksek seviye olan IV. Seviye voleybol antrenörüyüm. Ayrıca Brezilya’da ve yurtdışında profesyonel oyuncu olarak da görev aldım. 1998’de futbolu bıraktığımda, üç Olimpiyat altın madalyasına sahip tek Brezilyalı antrenör olan kardeşim Jose Roberto Guimaraes ile çalışmaya başladım. Brezilya kadın takımında fizyoterapist ve yardımcı antrenör olarak çalıştım” dedi.

“36 yıldır hipoterapiyle ilgileniyorum ve 2007’de CBVD başkanı beni oturarak voleybolu daha yakından keşfetmeye davet etti. Hipoterapi ve voleyboldaki deneyimim sayesinde Brezilya’da oturarak voleybolu geliştirebileceğime inanıyordu. 2009 yılında voleybol antrenörü olarak işe başladım ve sekiz ulusal, üç Pan Amerika ve bir dünya şampiyonluğu kazandım. Bu başarılardan gurur duyuyorum ama en önemlisi hâlâ devam ediyor ve bunu güvence altına almak için elimden geleni yapacağım.”

Brezilya gözünü Paris’e dikerken bir şey açık: Guimaraes ve ekibi zorluklara meydan okumaya, senaryoyu yeniden yazmaya ve altın hayallerinin peşinden koşmaya hazır.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir