Brezilya kadın takımı, teknik direktör Marcos Kwiek’i ziyaret etti

Brezilya kadın takımı, teknik direktör Marcos Kwiek’i ziyaret etti

Brezilya kadın oturmalı voleybol takımı, Cumartesi günü Paris’teki Paralimpik Oyunları’na hazırlık antrenmanı sırasında Sao Paulo’daki Brezilya Paralimpik Eğitim Merkezi’nde özel bir konuğa katıldı.

Brezilya’nın büyük antrenörlerinden Marcos Kwiek, dünya şampiyonu takımın sporcularıyla sohbet etti ve onların antrenmanlarına katıldı. CBVD başkanı Angelo Alves Neto ünlü antrenörü karşıladı.

Kadın oturarak voleybol antrenörü Fernando Guimaraes de antrenman sırasında Kwiek’in varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Bugün Brezilya oturmalı voleybol takımının antrenmanında, dünyanın en iyi antrenörlerinden biri ve Dominik Cumhuriyeti kadın voleybol takımının antrenörü sevgili kardeşim Marco Kwiek’i ağırlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadık! Teşekkür ederim sevgili kardeşim” mesajını Instagram paylaşımında paylaştı.

Kwiek, 2003-2007 yılları arasında Brezilya kadın milli takımının yardımcı antrenörlüğünü yapmıştı. 2008 yılında Dominik Cumhuriyeti’ne gitti ve onları voleybol programı tarihindeki en iyi başarıları elde etmeye yönlendirdi.

Dominik Cumhuriyeti’ndeki ilk birkaç yılında, takımın Japonya’da düzenlenen 2009 FIVB Dünya Büyük Şampiyonlar Kupası’nda bronz madalya kazanmasına ve 2012 Londra Olimpiyatları’nda şimdiye kadarki en iyi beşinci sırayı almasına liderlik etti. Rio 2016’daki kesintiyi kaçırdıktan sonra takımını dönüştürdü ve Tokyo 2020 ve Paris 2024’te arka arkaya Olimpiyat elemelerini kazandı.

Dominik Cumhuriyeti ayrıca Kwiek’in rehberliğinde iki Pan Amerikan Oyunu ve üç Orta Amerika ve Karayip Oyunları altın madalyası, altı Pan Amerika Kupası ve üç NORCECA Şampiyonası şampiyonluğu kazandı.

Kaynak: Eksiklikler için Brasileira de Voleibol Konfederasyonu | Fernando Guimaraes

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir