WPV, LA28 spor programına oturarak voleybol ve plaj paravolesinin dahil edilmesi için geçerlidir > World ParaVolleyWorld ParaVolley

WPV, LA28 spor programına oturarak voleybol ve plaj paravolesinin dahil edilmesi için geçerlidir > World ParaVolleyWorld ParaVolley

World ParaVolley, LA28 Paralimpik Oyunları spor programına dahil edilmek üzere oturma voleybolu ve plaj paravoleyi için bir başvuru sundu.

World ParaVolley, Uluslararası Federasyonun ikinci disiplini olan plaj paravolleyinin LA28’de ilk kez sahneye çıkmasını umuyor.

Erkekler oturma voleybolu ilk olarak Hollanda’nın Arnhem kentindeki 1980 Paralimpik Oyunları’na dahil edildi ve kadın oturma voleybolu 2004’te Atina, Yunanistan’da yapıldı.

33 Para sporları, LA28’e dahil edilmek üzere Uluslararası Paralimpik Komitesi’ne (IPC) başvuruda bulundu.

Yaz boyunca IPC, başvuruları IPC El Kitabına göre gözden geçirecek ve başvuru sahiplerinden daha fazla açıklama alacak alanları belirleyecektir. IPC ayrıca sporun program üzerindeki potansiyel etkisini analiz etmek için LA28 ile birlikte çalışacaktır. LA28 Paralimpik Oyunları programını hangi sporların oluşturacağına ilişkin nihai karar, Ocak 2023’ün sonuna kadar IPC Yönetim Kurulu tarafından alınacak.

“LA28 Paralimpik Oyunları spor programının bir parçası olmak için rekor 33 başvuru almak, Paralimpik Hareket içinde sporun artan gücünün altını çiziyor.

“LA28 Paralimpik Oyunları için hedefimiz, Paralimpik Hareketin çeşitliliğini sergileyen rekabetçi ve çekici bir spor programı oluşturmaktır.

“Paralimpik Oyunlar dünyanın en dönüştürücü etkinliğidir ve LA28 Paralimpik Oyunları’nın farkındalık, profil ve etki açısından Paralimpik Hareket için gerçek bir oyun değiştirici olacağına inanıyoruz. Bu nedenle Paralimpik spor programının Hareketimizin sunduğu en iyi şeyleri sergilemesi hayati önem taşıyor.”

LA28 Paralimpik Oyunları, 15-27 Ağustos 2028 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir