LA28, LA28 Paralimpik Oyunları için resmi tarihleri ​​açıkladı > World ParaVolleyWorld ParaVolley

LA28, LA28 Paralimpik Oyunları için resmi tarihleri ​​açıkladı > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Beş kez Olimpiyat madalyası kazanan ve LA28 Baş Sporcu Görevlisi Janet Evans, “Bugün, LA28 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için resmi geri sayımı işaret ediyor” dedi.

“LA28 Oyunları, Güney Kaliforniya’nın olağanüstü stadyumlarının en iyilerini ve birinci sınıf kültürünü hem sporculara hem de taraftarlara sergileyerek, diğerlerinden farklı olacak. Bu dönüm noktası, Oyunları LA28 hayalleri için aktif olarak antrenman yapan her sporcu ve yolculuğu takip eden hayranlar için gerçek kılıyor.”

LA28 Olimpiyat Oyunları 14-30 Temmuz olarak belirlendi ve Paralimpik Oyunların 15 Ağustos’ta başlayıp 27 Ağustos 2028’de kapanması planlanıyor.

Los Angeles, daha önce 1932 ve 1984 Oyunlarına ve şehrin ilk kez Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapmasının ardından üçüncü kez Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacak.

Paralimpik yüzücü ve LA28 Sporcular Komisyonu üyesi Ileana Rodriguez, “Los Angeles, en inanılmaz yarışma mekanlarına ve son teknoloji eğitim tesislerine ev sahipliği yapıyor” dedi.

“LA28 Oyunları, Los Angeles’a ömür boyu sürecek bir hayalin peşinden giden her sporcu için harika olacak. Bu Los Angeles’taki ilk Paralimpik Oyunlarımız olacak ve dünyaya engelli insanlar için neyin mümkün olduğunu göstermek için büyük bir fırsatımız var. Güney Kaliforniya her yerdeki en kapsayıcı ve çeşitli yerlerden biri ve 2028’de dünyanın en iyi sporcularını burada ağırlamaktan daha fazla gurur duyamazdım.”

LA28 Oyunları, Los Angeles bölgesindeki mevcut birinci sınıf stadyumları ve spor salonlarını kullanarak sürdürülebilir ve mali açıdan sorumlu bir etkinlik sağlayacak. LA28 Oyunları, 40’tan fazla spor dalında 800 etkinlikte 3.000 saatten fazla canlı spor içerecek. Los Angeles’taki Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında 15 bin sporcunun mücadele etmesi bekleniyor.

Uluslararası Paralimpik Komitesi Başkanı Andrew Parsons, “Paralimpik Hareketteki hepimiz LA28 için inanılmaz heyecanlıyız. Paralimpik Oyunların dünyadaki en dönüştürücü olay olduğunu biliyoruz. Gerçekleştikleri her yerde, daha erişilebilir ulaşım, daha kapsayıcı mevzuat ve engellilere yönelik toplumsal bir tutum değişikliği mirası bırakıyoruz. LA’da bunu turboşarj edeceğiz. Değişim sporla başlar ve bu Oyunlar zihinleri ve yaşamları dönüştürmek için bir araç olacaktır. LA28 organizasyon komitesinin harika çalışmaları sayesinde yerel topluluklarda değişim zaten yaşanıyor. Bu altı yıl uçup gidecek ve yakında, dünyanın eğlence başkentinde, Los Angeles’taki arkadaşlarımızla Amerika’nın gördüğü en önemli şovu gerçekleştireceğiz.”

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir