Paul Pierce Kripto Dramını Çözmek İçin 1.4 Milyon Dolar Ödüyor

Paul Pierce Kripto Dramını Çözmek İçin 1.4 Milyon Dolar Ödüyor

Paul Pierce, sosyal medyada kripto para birimini uygunsuz bir şekilde tanıtmakla suçlandıktan sonra 1,4 milyon dolar gibi yüklü bir meblağ ödemeyi kabul etti.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Twitter’da EMAX belirteçlerini tanıttığı için Pierce’a yöneltilen suçlamaların ardından Cuma günü anlaşmayı duyurdu.

SEC, Pierce’ın promosyon için aldığı ödemeyi açıklamadan EthereumMax ürünlerini tanıttığını iddia etti.

Ayrıca Pierce’ın ürün hakkında yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu iddia etti.

Eski Celtics forvet oyuncusuna, hesabının toplam tutarı önemli ölçüde düşük olmasına rağmen, iddiaya göre büyük rakamlara sahip bir banka hesabının görüntüsünü tweet atarken, öğeleri tanıtması için 244.000 doların üzerinde ödeme yapıldı.

Anlaşmanın bir parçası olarak Pierce, masrafları karşılamak için 1.409 milyon dolar ceza, ödeme ve faiz ödemeyi kabul etti.

SEC Başkanı Gary Gensler bir açıklama yaparak, bu davanın ünlülere, menkul kıymetleri tanıtmak için kimden ve ne kadar maaş aldıklarını yasanın halka açıklamalarını gerektirdiğini hatırlattığını söyledi.

Ayrıca yatırımcıları dikkatli olmaları ve kripto varlık menkul kıymetleri de dahil olmak üzere ünlülerin desteklediği yatırım fırsatlarını araştırmaları konusunda uyardı.

Pierce, dava hakkında kamuoyuna açıklama yapmadı.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir