Kolombiya, Pan Am bölgesinde Herkes için ParaVolley projesine öncülük ediyor > Dünya ParaVolleyWorld ParaVolley

Kolombiya, Pan Am bölgesinde Herkes için ParaVolley projesine öncülük ediyor > Dünya ParaVolleyWorld ParaVolley

Herkes için ParaVolley projesinin geliştirilmesi, pandemi sırasında oturarak voleybol takımlarının eğitimi için etkili bir strateji aramak üzere Kolombiya tarafından başlatıldı.

2020’de Kolombiya, çeşitli oturan voleybol takımları ve milli takımlar için teorik ve pratik araçlar aracılığıyla sanal eğitimler gerçekleştirdi ve bu, sonunda projeyi Pan Am bölgesindeki Peru, Kosta Rika, Venezuela, Ekvador, Bolivya dahil olmak üzere farklı ülkelere genişletmelerine olanak sağladı. Arjantin, Şili, Panama, Brezilya, Belize ve Kolombiya.

Eğitim, engellilerin yanı sıra sağlıklı bireylerin 2 saatlik eğitimlere katılmaları için davet yoluyla gerçekleştirildi.

Eğitim oturumları, her ülkenin kendi kültürünü tanıtmasına ve aynı zamanda her katılımcının yeni beceriler öğrenirken ve aynı zamanda eğlenirken yaratıcılığıyla oynamasına izin verecek şekilde mümkün olduğunca etkileşimli hale getirildi.

Her katılımcı, bir koçun gözetiminde, duvara topla antrenman yapabilecekleri, evlerinde 2m x 2m’lik bir alan tahsis etmek zorunda kaldı. Katılımcılar ayrıca Herkes için ParaVolley sloganıyla dekore edilmiş antrenman duvarlarını sergilediklerinde top ve tişört gibi ödüller kazanma fırsatı buldular.

Bu girişimin bir sonucu olarak koçlar, antrenman için uyarlanan bir dizi fiziksel testle ilgili olarak oturarak voleybol için bir eğitim kılavuzu oluşturmaya başladılar. Şu anda araştırmanın sonuçlarıyla ilgilenen farklı koçlarla uygulamak için doğrulama sürecindeler.

PVPA ve başkanı Joe Campbell’ın desteğiyle proje, Pan Am bölgesinde 2.800 kişiyi, birlikte çalışarak ve en iyi uygulamaları tartışarak ve fiziksel eğilimlere karşı ilerici çözümlerle bilgi paylaşarak bu teorileri somut eyleme dönüştürmek için dahil etti. Pandemi sırasında hareketsizlik.

Proje, farklı ülkelere yapılan her teknik ziyaretin gerçekleştirildiği ve olumlu bir şekilde standardize edilebildiği, sporun tanıtımına ve gelişimine yardımcı olacak programlara dahil edilebileceği konusunda başarılı oldu.

Proje bilgileri aynı zamanda, oturarak voleybol yoluyla voleybol becerilerini ve fiziksel hazırlığı geliştirmeye yönelik bir strateji olarak sağlam voleybol antrenörleri ile paylaşılmaktadır. Proje şu anda Kolombiya’daki çeşitli üniversitelerde sağlık bilimleri ve sporda uygulamalı bilimler müfredatında uygulanmakta ve gelecekte akademik bir konu haline gelmesi umulmaktadır.

Herkes için ParaVoleybolu’nun ikinci aşaması, LA28 Paralimpik Oyunlarına yönelik disiplini teşvik etmeye ve geliştirmeye odaklanan sahilde paravolleydir.

Fotoğraf kredisi: Geni Tunney Cañón Reyes ve Viviana Ostos Quintero

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir