Güneydoğu Asya takımları oturarak voleybolda daha fazla işbirliği hedefliyor > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Güneydoğu Asya takımları oturarak voleybolda daha fazla işbirliği hedefliyor > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Endonezya, Tayland, Malezya, Myanmar ve Filipinler topluca ve oybirliğiyle desteklerini ifade ettiler ve Güneydoğu Asya bölgesinde oturma voleybolunun geliştirilmesinde daha fazla işbirliği çağrısında bulundular.

Endonezya’daki 11. ASEAN Para Games Solo 2022 sırasında, katılan takımlar için 1 Ağustos’ta Royal Surakarta Heritage Hotel’de bir Antrenör Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştay, ASEAN Para Sporları Federasyonu Spor ve Teknik Direktörü Stefanie Ang ve PVAO hakemler komiseri Ebrahim Firouzi’nin katılımıyla, oturma voleybolu teknik delegesi Irene Chang tarafından kolaylaştırıldı. Çalıştay, panel, ekip temsilcileri, Uluslararası Teknik Yetkililer (ITO’lar) ve yerel organizasyon komitesi üyelerinin deneyimlerini paylaştı.

Çalıştayın temel amacı, her ülkede oturarak voleybolun durumunu öğrenmek ve bölgede disiplini geliştirmenin en iyi yolunu bulmaktı.

Takımların ortak zorlukları arasında, oturma voleybolu programları için yetersiz finansman ve bir takım oluşturmak için oyuncu ve kaynak eksikliği bulunmaktadır. Oturarak voleybol programı olan ülkeler bile bölgede müsabakaların olmaması nedeniyle gelişimlerini ilerleyememiştir.

Bu engellerin arasında, her takımdan insanların ASEAN Para Oyunları’na katılma hevesinden çıkan olumlu şeyler de oldu.

“Tayland hükümetten iyi bir destek aldı ve ayrıca ticari sponsorlar tarafından da desteklendik. Bu destekle, Asya’daki yarışmalarda takımı geliştirmeye yardımcı olan yabancı koçlar bulabildik.”

“Filipinler, 2019 ASEAN Para Oyunları nedeniyle bir oturma voleybol takımı kurabildi, ancak ne yazık ki bu pandemi nedeniyle iptal edildi. Programa sanal eğitim yoluyla devam edebildik ve NPC’miz bu edisyona katılmamız için bizi destekledi,” dedi koç Rosemarie Prochina.

Bu yıl kadınlar altın madalyasını kazanan Endonezya, programlarının Solo’nun 2011 yılında Oyunlara ilk kez ev sahipliği yapmasıyla başladığını anlattı.

“Burada Solo’da yapılacak 2011 ASEAN Para Oyunları olmasaydı, Endonezya’nın takımları olmazdı. 2011 Oyunları, kadın takımı da dahil olmak üzere bizim için her şeyi başlattı. Antrenör Andri Asrul Setiyawan, “Burada tekrar rekabet edebildiğimiz için minnettarız” dedi.

Firouzi, başarının anahtarının yetenek belirleme ve yetiştirme, koçluk ve yönetim, hakemlik eğitimi ve uzun vadeli oturma voleybolu programı geliştirme olduğunu paylaştı.

“Her ülkenin ana önceliği, takım için potansiyel sporcular bulmak ve bir sonraki öncelik, en iyileri seçip milli takım için eğitmektir. İyi bir koç bulmak ve koçların ve oyuncuların bilgilerini geliştirmek son derece önemli olmalıdır. Ülkede ligler ve müsabakalar, sporcular ve antrenörler için denizaşırı eğitim kampları gibi daha fazla fırsat yaratabilecek programları yönetebilmek ve planlayabilmek için de istikrarlı bir liderlik olmalıdır. Aynı şekilde, hakemlerin bilgilerini güncellemek ve ayrıca hakemlik kurslarına katılmak için erkek ve kadın potansiyel yetenekleri bulmak için yatırım yapılmalı” dedi.

Chang, çalıştayı, 2023’te Kamboçya’daki ASEAN Para Oyunları’nın bir sonraki baskısından önce, programın çeşitli yönleriyle ilgili değerli bilgiler sağlamak için deneyimli bir koçla başka bir oturum düzenleme önerisiyle sonlandırdı.

Grubun önerileriyle teknik delege, çalıştay katılımcılarının tüm önerilerini de içeren gelecekte bir turnuva düzenlemek üzere bir çalışma grubu oluşturmaya da başladı.

“Oturarak voleybol oynamak için daha fazla ASEAN ülkesi elde etmeye çalışmalıyız. Küçük bir aile olarak çalışmamız ve ilerlemeye ve birbirimize yardım etmeye çalışmamız önemlidir. Herkesin birlikte başarılı olması için birlikte çabalayalım,” diyerek sözlerini sonlandırdı Chang.

11. ASEAN Para Games Solo 2022 Final Sıralaması

Erkekler etkinliği

Altın – Kamboçya
Gümüş – Tayland
Bronz – Endonezya
4. – Myanmar
5. – Malezya
6. – Filipinler

kadın etkinliği


Altın – Endonezya
Gümüş – Tayland
3. – Kamboçya

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir