Çift Jantlara Ateş Etmek Daha mı Zor? (Lehte ve aleyhte olanlar)

Çift Jantlara Ateş Etmek Daha mı Zor?  (Lehte ve aleyhte olanlar)

çift ​​jant

Hayır, bu ekstra kalın çerçeve bir optik yanılsama değil…

Ve evet, çemberi sıyıran her jumper takırdayıp duruyor gibi görünüyor.

Daha önce fark etmiş olsanız da olmasanız da, çift jantlar dayanıklılıkları ve maliyet etkinlikleri nedeniyle kamu mahkemelerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Vurmak daha zordur… ancak daha düşük şut yüzdesi ile karın antrenmanı yapabilirseniz, zıplama vuruşunuzu geliştirmenin ek faydasını sağlayabilirler.

Bu yazıda, size bu daha kalın jantlarda çekim yapmanın artılarını ve eksilerini sunarak, çift jantlar hakkında daha ayrıntılı konuşacağız.

Çift Jant nedir?

Bir “çift çember”, geleneksel bir basketbol çemberinin üzerine yığılmış ekstra bir çemberdir.

Daha kalın olmanın yanı sıra, yapımda gerekli olan ilave metal nedeniyle çift jantlar, tek jantlı bir kasnağa göre biraz daha uzun olma eğilimindedir.

İki ana nedenden dolayı çok fazla hareket gören kortlarda çift jant tercih edilir:

a. dayanıklılık

Smaç denemelerinden ve ani atlayıcılardan gelen hasara karşı daha dirençlidirler.

Yerel spor salonlarında bazen bu nedenle çift jant bulunur.

Ve daha iyi havaya dayandıkları için açık hava kortlarında da popülerler.

b. Maliyet etkinliği

Bu ek dayanıklılık, jantların daha uzun süre dayanabileceği ve değiştirilmeden önce daha az bakım gerektireceği anlamına gelir, bu da onları uzun vadede daha uygun maliyetli hale getirir.

Çift Jantlara Ateş Etmek Daha mı Zor?

Evet, kesinlikle öyleler!

İstiflenmiş jantlar onlara daha az verir ve zıplar, bu da jantı sıyıran atlama atışlarının ıska ile sonuçlanmasını daha olası hale getirir.

Bu, özellikle görüş hatlarının ve değişen derinlik algılarının potaya olan mesafenizi belirlemeyi zorlaştırabileceği açık hava kortlarında zor gelebilir.

Herhangi bir alt optimal hava koşulunu ekleyin ve kazağınızın yerel parkta asla düşmediğini hissetmenize şaşmamalı.

Çift kenarda turnikeler ve yakın çekimler bile daha zor olabilir.

Çift Jantların Faydaları:

Genellikle kova kenarının dibini bulan çekimleri izlemek sinir bozucu olabilir.

Ancak oyunlarını geliştirme ve dokunma ve zıplama vuruşlarını geliştirme konusunda ciddi olan oyuncular için çift çemberin büyük avantajları olabilir.

1. Atış Yeteneğini İyileştirir

Çift çemberler, atıcıları uygun forma odaklanmaya ve serbest bırakmaya zorlayarak, içeri girmeden önce çemberi sıyırmak yerine çemberin merkezini bulmaya dayanan iyi kavisli çekimleri ödüllendirir.

Size hata için daha fazla alan sağlamanın yanı sıra, daha yüksek kavisli atışları savunmak daha zordur ve bloke edilme veya değiştirilme olasılığı daha düşüktür.

2. Uzun Ömürlü Çember

Evinize bir kasnak takmak istiyorsanız, çift kenarlı bir kasnak da daha uzun süre dayanır ve yıpranmadan çok fazla kullanıma dayanabilir.

Tek jantlı modellerden biraz daha pahalıya mal olurlar, ancak onları sık sık değiştirmek zorunda kalmayacağınız için uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlarlar.

Çift Jantların Olumsuz Yönleri:

1. Ayarlamak Zor

Çift çerçeve, tek çerçeve tasarımından biraz daha uzun olduğundan, bir yanılsamaya neden olabilir ve ekstra yüksekliği telafi etmek için atışınızı değiştirmenize neden olabilir.

Ama bana göre bu ihmal edilebilir bir durum, nerede olursanız olun bir kort çemberinin yüksekliğinde her zaman küçük dalgalanmalar olur, bu yüzden çift ve tekli çemberler arasında biraz tutarsızlık iyidir.

2. Ekstra Peşin Maliyet

Maliyeti uzun vadeli bir fayda olarak listelesem de, sıkı bir bütçeniz varsa ve önünüzdeki ekstra para, bazıları için uygun olmayabilir ve olumsuz olarak da kabul edilebilir.

3. Zihinsel Hayal kırıklığı

Çift çemberin en büyük dezavantajı, oyuncular üzerindeki potansiyel zihinsel baskıdır.

Bu daha az bağışlayıcı jantlarda çekim yapmak için bir öğrenme eğrisi var.

Şut üstüne sekip şutunu izlemek çok fazla hayal kırıklığına neden olabilir ve oyuncuların pes etmeye ya da formlarını daha kötü bir şekilde değiştirmeye daha yatkın olmalarına neden olabilir.

Bu nedenle oyuncuların sahaya çıktıklarında çift çemberde zorluk derecesinin daha yüksek olduğunu anlamaları önemlidir.

çift ​​​​jant-basketbol

Çözüm

Ateş etmek için doğru ya da yanlış çember yoktur.

Çift kenarlı veya tek kenarlı kasnağa daha kolay erişiminiz olup olmadığına bakılmaksızın, her iki tasarımda da pratik yapmak atışınızı iyileştirecektir.

Bununla birlikte, formunuzu ve oyun içi performansınızı geliştirmek için, daha yüksek zorluk derecesi nedeniyle çift çemberi daha faydalı buluyorum.

Birkaç atlayıcının demirden çınladığını görmeye dayanabilirseniz, bir dahaki sefere fırsatınız olduğunda çift çembere bir şans verin.

Uzun vadeli sonuçlardan memnun olabilirsiniz.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir