Brezilya ve ABD, Pan America Paralimpik elemelerinde 2-0 start aldı > Dünya ParaVolleyWorld ParaVolley

Brezilya ve ABD, Pan America Paralimpik elemelerinde 2-0 start aldı > Dünya ParaVolleyWorld ParaVolley

Brezilya erkek takımı ve ABD kadın takımı, açılış günü maçlarını kazandıktan sonra Çarşamba günü Saville Community Sports Center’da düzenlenen 2023 ParaVolley Pan Amerika Bölge Şampiyonasında sırasıyla Arjantin ve Kanada’ya karşı bir zafer daha elde etti.

Erkekler turnuvasının ilk maçında Brezilya’nın etkili hücumu, Arjantin’e karşı 3-0 (25-15, 25-11, 25-11) galibiyetinin anahtarıydı. Arjantin, Brezilya’nın hücumunu yalnızca ilk sette durdurabildi, çünkü 2022 Dünya Şampiyonası bronz madalyalıları sonraki iki karede ikinci maç zaferlerini garantilemek için hücum hattına girdiler.

ABD erkek takımı Kanada, Çarşamba günkü mücadeleyi 3-1 (28-26, 25-22, 23-25, 25-23) yenerek tamamladı. ABD Takımı 24-21’lik bir açığı savuşturarak açılış setinde bir geri dönüş galibiyeti sahneledi ve ardından Kanada’nın yanından ivme alarak 2-0’lık bir üstünlük elde etti. Sonraki iki karede ev sahibi takımla yakın mücadele ettiler, üçüncü sette kaybettiler ve dördüncü sette tekrar ivme kazanarak turnuvadaki ilk galibiyetlerini kaydettiler.

Kanada teknik direktörü Jeff Smith, takımının Kuzey Amerikalı rakiplerine karşı mücadelesinden gurur duyuyor ve bir sonraki olası karşılaşmayı dört gözle bekliyor.

“Ben çok etkilendim. Ekibimiz, bir oyun planına bağlı kaldığımızda onu sahiplendiğimizi gösteriyor. Birkaç kötü hatamız oldu, ancak gerçekten önemli olduğunda onları (ABD) tekrar oynamayı dört gözle bekliyoruz, ”dedi Smith.

Bu arada, hüküm süren Paralimpik şampiyonları ABD, kadınlar turnuvasında Kanada’ya karşı bir setten 3-1 (18-25, 25-16, 25-20, 25-11) kazanmak için toparlandı ve onları Paris 2024’ten bir galibiyet uzakta tuttu. vasıf.

Ev sahibi, seriyi kabul etmekten çok uzak, her maça Kanada kaptanı Danielle Ellis’in rakiplerine karşı geri dönmeyi umduğu gibi bir final gibi davranıyor.

“Şimdiye kadar kesinlikle inşa ediyoruz. Dün beş setlik harika bir maç izledik. Bugün temizlememiz gereken birkaç şey vardı, umarım bunlar üzerinde çalışabilir ve yarın daha güçlü geri dönebiliriz. Daha önce hiç en iyi beşli turnuva yapmadık, bu yüzden ilerledikçe öğreniyoruz. Her gün bizim için bir altın madalya maçı, bu yüzden sadece deniyoruz ve zorluyoruz – her şey önemli, bu yüzden gerçekten heyecan verici,” dedi Ellis.

Perşembe günkü hareketlilik, yerel saatle 14:00’te ABD ve Arjantin’in ilk yarıda oynayacağı iki erkekler maçıyla başlayacak ve ardından 16:30’da Kanada ile Brezilya karşılaşacak. Saat 19:00’daki üçüncü ve kilit kadın mücadelesi serinin sonucunu belirleyebilir – ABD mi bitirecek yoksa Kanada mı uzatacak?

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir