Brezilya teknik direktörü Saraybosna’da madalya telaşında > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Brezilya teknik direktörü Saraybosna’da madalya telaşında > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Fernando Lages Guimarães’in sihirli ellerinde erkeklerde bronz ve kadınlarda altınla bir değil iki madalya kazandı

Saraybosna, Bosna-Hersek, 11 Kasım 2022 – Brezilyalı kadın takımının 2022 Dünya ParaVoleybol Oturarak Voleybol Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanması başlı başına bir rekor ama teknik direktör Fernando Lages Guimarães için altı saat içinde iki madalya kazanmak bir rekor. tamamen farklı bir seviyede başarı.

Bayanlar altın madalya maçından önce teknik direktör Guimarães, erkek takımını bronz madalyaya götürdü. Ve saatler sonra kadın takımı ilk ve tek altın madalyasını kazandı.

“Rüyalarımda bunu hiç hayal etmemiştim. Son üç-dört hafta benim için çok zordu çünkü kadınlar takımına daha üç hafta önce koçluk yapmaya başladım. Bazı iyi oyuncuları geri getirdim ve hazırlanmak için kısa bir süremiz vardı,” dedi Guimarães.

“Hem erkek hem de kadın takımlarıyla gurur duyuyorum. 13 maç oynadık ve hep birlikte sadece bir mağlubiyet aldık. Harika bir haftaydı. Bayan takımı şimdilik en iyi takım olabilir ama yarın başka bir gün. Bu yüzden çok çalışmaya devam etmeliyiz.

“Çocuklarla da gurur duyuyorum çünkü İran’la oynamak zordu ve çok güçlüydüler. Ama adamlarım ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ve üçüncü olmak benim için de iyi oldu.

“Ancak bunu Dünya Şampiyonası’ndan sonra konuşmalıyım çünkü iki milli takımı idare etmek herkes için çok fazla, benim için bile. Başkanımızla konuştum ve yapabileceğimi söyledim ama bu haftanın çok zor geçtiğini fark ettim çünkü iki antrenman, iki video ve her şeyden ikişer tane yapmam gerekiyor.

“Hala Paralimpik Oyunları’na kalifiye olmak için erkekler takımına odaklanmamız gerekiyor, ancak Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok takım çok geliştiği için bu aynı zamanda zor bir görev olacaktır. Yani yapacak çok işimiz var.

“Hipoterapide çalışıyorum. Günlük işim her zaman atlarla. Antrenörlük benim sadece gece işim çünkü Brezilya’da bir kulüp takımım ve şimdi de milli takımım var. Milli takımda bundan sonra ne yapabileceğimi görmek için eşim ve birlikte çalıştığım insanlarla konuşmam gerekiyor. Artık genç değilim. 60 yaşındayım. Biraz daha düşünmem, ailem ve atlarımla daha çok eğlenmem gerektiğini düşünüyorum. Ama şimdilik şarap içip kutlamak istiyorum.”

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir