Amazon, Kyrie’nin Paylaşımı Nedeniyle Askıya Alındığı Filmden Kar Elde Etmeye Devam Edeceklerini Söyledi

Amazon, Kyrie’nin Paylaşımı Nedeniyle Askıya Alındığı Filmden Kar Elde Etmeye Devam Edeceklerini Söyledi

Amazon CEO’su Andy Jassy, ​​Kyrie Irving’in bu sezonun başlarında askıya alınmasına neden olan tartışmalı antisemitik filmden kar etmeye devam etme kararını savundu.

Söz konusu film, İbranilerden Zencilere: Siyah Amerika’yı Uyandırınbir dizi antisemitik mecaz ve bariz yalanlar içeriyor.

Kendisi de Yahudi olan Jassy, ​​filmin doğrudan nefret uyandırmadığını savundu. Çarşamba günü New York’ta düzenlenen Dealbook konferansındaki bir röportajda yorumları yaptı.

Jassy, ​​görüşmeci Andrew Ross Sorkin’e “Hangi içeriğin, müşterilere erişim sağlamadığımız ölçüde nefret içeriği barındırdığına karar vermeye çalışmak, şirkette uğraştığımız en zor konulardan biri” dedi.

“Birçok farklı bakış açısına sahip yüz milyonlarca müşterimiz var.” CEO şöyle devam etti: “Asıl amacı nefreti yaymak veya insanlara olumsuz özellikler atfetmek olmayan içeriğiniz olduğunda, mağazadan çok sayıda içerik çıkarırsak bu çok daha hileli ve çok kaygan bir yokuştur.”

Kendisi de Yahudi olan Sorkin, Jassy’nin tepkisinden açıkça rahatsız olmuştu. Filmin antisemitizm yayabileceğine dikkat çekti.

Jassy, ​​filmin içeriğinin bir kısmının “sakıncalı” olduğunu kabul etti ve kabul etti, ancak yine de filmi şirketin platformlarında tutma konusunda kararlıydı.

“Şirket içinde nefrete, ayrımcılığa veya tacize müsamaha göstermeyeceğiz, ancak aynı zamanda birçok farklı bakış açısına sahip yüz milyonlarca müşteriye içerik satan bir satıcı olarak, bu bakış açılarına erişime izin vermeye istekli olmamız gerektiğinin de farkındayız. Sakıncalı ve kendi kişisel bakış açımızdan farklı olsalar bile, o sayıda insana hizmet edecekseniz, ”dedi Jassy.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir